Edwin Koene: ik ontwikkel en verbeter je spel

Ik ben Edwin Koene van Koene Golf en ik ben al sinds 1988 PGA professional. Ik heb een passie voor de golfsport en ik leer jou heel graag golfen en nog beter golfen.

Golflessen op maat

Ik geef persoonlijke, op maat gesneden golflessen, individueel én in groepen. Ik heb heel veel ervaring in het opleiden voor Handicap 54 (het vroegere golfvaardigheidsbewijs) en alle lagere handicaps. Ik ben ook gecertificeerd PGA-leraar voor mensen met een fysieke en/of geestelijke beperking!

Stapsgewijs leren golfen

Mijn grootste uitdaging is hoe ik beginnende én gevorderde golfers beter kan laten golfen. Dat moeten we samen tijdens de golfles ontdekken. Golf is een moeilijk spel en je leert het stapsgewijs in de tijd die jij er voor nodig hebt. Van makkelijk naar moeilijk, binnen jouw mogelijkheden en ambities en waar jij je prettig bij voelt. In het schema hieronder zie je het pad dat we gaan volgen (flow!).

Externe focus versus interne focus: een voorbeeld

Mijn dochter wilde gaan golfen, ze was negen jaar. Ik kon haar natuurlijk begeleiden, maar ze wilde ‘echt’ op les, om diverse redenen. Ik liet haar naar een hole putten en veranderde alleen de afstand, op een gegeven moment gingen er 5 ballen in van een afstand van ongeveer 2 stoklengten. Toen kwam de golftrainster en ging uitleggen hoe de houding was en hoe ze moest letten op haar ellebogen die naar buiten moesten… enfin ze putte er niet ene meer in, zelfs niet vanaf 1 stoklengte! Het is beter om ’t brein onbewust de handeling te laten bepalen en in de flow te blijven. Het gaat om doorzetten en volhouden in een goede uitdaging-vaarheidsbalans.

 

 

 

edwin koene golf puur golfen golfactiviteiten golfleraar pga professional

Capelle en omstreken

Ik geef golflessen bij Golfclub Capelle in Capelle aan den IJssel. Aankomende en gevorderde golfers uit Rotterdam, Kralingen, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Nieuwerkerk aan den IJssel, Ouderkerk aan den IJssel Zevenhuizen, Reeuwijk en Gouda zijn van harte welkom. Maak een afspraak voor individuele golflessen, groepscursussen, golfclinics, golfreizen, je baanpermissie en meer.

“Een goede golfer heeft talent, doorzettingsvermogen én de juiste instelling.”