Over Edwin Koene

Mijn naam is Edwin Koene, golfleraar en PGA professional sinds 1988. Ik heb een passie voor de golfsport en ik leer jou graag golfen en nóg beter golfen.

Golflessen op maat

Ik geef persoonlijke, op maat gesneden golflessen, individueel én in groepen, evenals baancoaching. Ik heb ruime ervaring in het opleiden voor Handicap 54 (het vroegere golfvaardigheidsbewijs) en alle lagere handicaps. Bovendien ben ik gecertificeerd PGA-leraar voor mensen met een fysieke en/of geestelijke beperking!

‘Ik ontwikkel en verbeter je spel

Persoonlijke aandacht

Tijdens mijn golflessen houd ik rekening met wat je (al) kunt, wat je kunt bereiken, hoe snel je leert, wat je van golfen én van mij verwacht. Daar moeten we elkaar steeds beter voor leren kennen, zodat ik mijn lessen kan aanpassen op een veranderende situatie.

De basis is vertrouwen en een open communicatie. Evenals vragen durven stellen en fouten kunnen en durven maken. Dat zorgt voor een goed fundament met een optimaal resultaat.

‘Voor al je vragen vinden we samen de oplossing!’

Stapsgewijs leren

Mijn ‘drive’ is hoe ik je als beginnende of gevorderde golfer beter kan laten spelen. Dat moeten we samen tijdens de golfles ontdekken. Golf is een moeilijk spel en je leert het stapsgewijs in de tijd die jij er voor nodig hebt. Van makkelijk naar moeilijk, binnen jouw mogelijkheden en ambities en waar jij je prettig bij voelt, de zogenoemde ‘flow’.

Externe versus interne focus

Flow, een voorbeeld: mijn dochter wilde gaan golfen. Ze was negen jaar. Ik kon haar natuurlijk begeleiden, maar ze wilde ‘echt’ op les. Ik liet haar van tevoren naar een hole putten en veranderde alleen de afstand. Op een gegeven moment gingen er 5 ballen in van een afstand van ongeveer 2 stoklengten.

Toen kwam de golftrainster en zij ging uitleggen hoe de houding was en hoe ze moest letten op haar ellebogen die naar buiten moesten… enfin ze putte er niet een meer in, zelfs niet vanaf 1 stoklengte!

Het is beter om ’t brein onbewust de handeling te laten bepalen en in de flow te blijven. Het gaat om doorzetten en volhouden in een goede uitdaging-vaarheidsbalans.