Visie Edwin Koene

Edwin Koene; sporter en onderzoeker in het hier en nu. Vanuit ’t verleden naar de toekomst, maar altijd in het nu als de bal naar het doel moet. Het intrigeert mij iedere keer weer. Hoe kan ik zelf nog beter worden en hoe kan ik anderen beter maken? Welke trainingsmethoden? Wat is ervoor nodig?

Streven naar flow .

Het is een beladen begrip in de (top)sport, maar iedereen kan flow ervaren. Werken van makkelijk naar moeilijk afgestemd op de persoon. De uitdaging-vaardigheidsbalans, steeds weer naar een hoger plan stimulerend. Zie de schematische weergave hieronder.

edwin koene golf puur golfen golfactiviteiten golfleraar pga professional

Een voorbeeld:

Mijn dochter wilde gaan golfen, ze was negen jaar. Ik kon haar natuurlijk begeleiden, maar ze wilde ‘echt’ op les, om diverse redenen. Ik liet haar naar een hole putten en veranderde alleen de afstand, op een gegeven moment gingen er 5 ballen in van een afstand van ongeveer 2 stoklengten. Toen kwam de golftrainster en ging uitleggen hoe de houding was en hoe ze moest letten op haar ellebogen die naar buiten moesten… enfin ze putte er niet ene meer in, zelfs niet vanaf 1 stoklengte! Het is beter om ’t brein onbewust de handeling te laten bepalen en in de flow te blijven. Het gaat om doorzetten en volhouden in een goede uitdaging-vaarheidsbalans.

“Talent alleen is niet genoeg en volharding ook niet. Deze aspecten moeten wel aanwezig zijn met een goede state of mind. Hierdoor creëren we een onbewuste flow. Dat is nodig om kampioen te worden.”