Sharpshot puttmethode

Sharpshot put-methode van Edwin Koene is gebaseerd op kijken; visualiseren, imagineren, de energie aan voelen en dan … Doen! Bijvoorbeeld bij een te maken put van pakweg 6m mikken op een detail van de hole, dan streeft u naar een Sharpshot.

Veel golvers zien niet de juiste lijn bij het putten of zijn de lijn “kwijt” na de pre –shot routine. Ze staan verkeerd opgelijnd en spelen toch het schot met desastreuze gevolgen voor zowel het resultaat als de beweging.

Een goede oefening om uw zicht op de situatie te trainen, is om bijvoorbeeld iets kleins trachten te raken. Raakt u dit doelwit, dan traint u uw ogen anders. U wordt scherper. Scherper leren kijken als een havik. Dat is de essentie van Sharpshot.

Wilt u onder persoonlijke begeleiding scherp leren putten? Neem dan nu contact op met PGA Golfprofessional Edwin Koene; specialist in putten.

sharpshot vision klein mikken klein missen edwin koene koene golf

Hoe maakt u een Sharpshot?

sharpshot vision klein mikken klein missen edwin koene koene golf putten teken

Teken

Putten is net als het zetten van uw handtekening als u het holistisch benadert. De mooiste handtekening maakt iemand in een bepaalde ‘state of mind’ zoals flow. U bent nu bezig met het geheel.
sharpshot vision klein mikken klein missen edwin koene koene golf tee

Tee

Richt met uw putter op iets kleins zoals een tee. Neem 1 stoklengte afstand en probeer de tee te raken. Leer hierdoor scherper kijken en consistent van korte afstanden uitholen.

sharpshot vision klein mikken klein missen edwin koene koene golf tak

Tak

Leer de slopes in de green te bekijken als een tak. Door naar een kleine tak te kijken benader je de ‘breaks’ micro. Hierdoor traint u om de macro-slopes beter te zien in de baan.
sharpshot vision klein mikken klein missen edwin koene koene golf train

TrAin

Wat is er niet constant? Ballen. Raakmoment. Zwaaibeweging. Houding. Spanning. Tempo. Invalshoek. Zwaairichting. Bladhoek t.o.v. zwaairichting. Verbeter dit 1 voor 1.

 “Aap. Noot. Mies. Putt. Kinderlijk simpel; maar ’t werkt wel.”

3 soorten putts

Zie hieronder 3 soorten putts gedefinieerd door Edwin Koene op basis van meer dan 25 jaar ervaring. In de baan heeft u geen tijd en ruimte in uw hoofd om het gehele theorieboek nog eens door te lopen. Daarom heeft Edwin een aantal aspecten voor u beschreven waarop u kunt trainen. Goed leren putten is zeer nuttig als u wilt scoren in de baan; ongeveer 50% van uw slagen vindt namelijk plaats op de green. Klik op de begrippen hieronder en kies steeds 1 soort putt waarop u traint. Oefen vervolgens stap voor stap op uw lichaamshouding, routine, visualisatie en imaginatie om uw puttvaardigheid te verbeteren.

1. Te maken putts

1 meter tot +/- 6 meter
Nauwlijks
Doodstil en klein
Zonder oefenzwaai
Optimaal op richting
Hoor de bal al vallen
koene sharpshot vision klein mikken klein missen edwin koene koene golf putten golfactiviteiten golflessen

2. Lange afstand gevoelsputts

Verder dan +/- 9 meter
Weinig of meerdere
Losser dan bij een te maken putt
Relatief meer oefenzwaaien
Optimaal op afstand
Bal licht straks dood bij de hole
koene sharpshot vision klein mikken klein missen edwin koene koene golf puttmethode

3. (Extreme) breakputts

Alle afstanden
Veel slope in de green
Stil, maar toch enigszins los
Enkele oefenzwaai(n)
Afstand + richting
Bal gaat rollen over goede tak
koene sharpshot vision klein mikken klein missen edwin koene koene golf golfschool pga professional

“Aim small; miss small.”

Richtpunten van de hole

Bij een te maken putt (1) van relatief korte afstand, kunt u het beste dus op een detail van de hole mikken. Een punt, links van de hole bv.

Bij een gevoelsputt en (extreme) breakputt (2+3) van relatief lange afstanden wordt het exacte mikpunt minder belangrijk. De opstelling houding verandert, ik richt mij meer op het gevoel, de energie die nodig is voor de gewenste afstand.

Alleen met de juiste oefeningen te ontwikkelen; dat “gevoel”.

Ook hier zie ik zo vaak dat golfers dit verkeerd trainen, waarbij eigenlijk het gezegde telt: “any fool can hit a second (or a tenth attempt).”

sharpshot vision klein mikken klein missen edwin koene koene golf putten golfactiviteiten golflessen